Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-години

...
Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-години
Коментари Харесай

Втората доза на AstraZeneca ще може да се заменя с Pfizer, обяви Ангелов

Ваксината на AstraZeneca няма да се ползва при дами под 60-години с нараснал риск от тромбози или анамнеза за тромбоцитопения. Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов на брифинг след среща с Ваксинационния щаб.
Всички, получили първа доза от препарата, които не са показали съществени нежелани лекарствени реакции, могат да се ваксинират с втора доза от него.
 България няма да стопира имунизирането с AstraZeneca България няма да стопира имунизирането с AstraZeneca
Ваксинационният щаб продължава да работи, имаме съвещание в понеделник, на което ще обсъдим значими неща, заяви пред bTV Богдан Кирилов...
" Тези, които са се ваксинирали и не желаят втора доза, могат да получат втора доза от имунизацията на Pfizer, само че не по рано от 84 дни след получената първа доза от препарата на Оксфорд , тогава имунизацията се смята за приключена ", изясни Ангелов.
При болни от коранавирус след първа доза ваксина втората доза се слага не по-рано от шест месеца след лабораторно проучване.
" Записването за втора доза няма да става посредством електронната система, наясно сме по кое време и къде следва тази имунизация, изясни Ангелов. От май ще можем всеки ден да вършим по 50 000 дози дневно ", увери министърът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР